Nieuws


BINNENKORT 'LIVE'

Op 28 november een Huisconcert met gezongen gedichten in Bergen (NH) Duinweg 12 Tijd: 14.00 tot 16.00 uur

Op 20 december een optreden in Den Helder met de groep 'The Lightnings' (besloten)

Op 29 december een optreden in Schagen met de groep 'Everyman' (besloten)

Op 9 januari een Huisconcert met gezongen gedichten in Lelystad t.g.v. onthulling van de Gedichtenmuur.


Met het moment in rust

In oktober 2010 is Met het moment in rust, de derde CD met gezongen gedichten, uitgekomen. Jack W. Beneker heeft een keuze gemaakt uit het werk van de dichter C.O.Jellema. De eerste reacties op deze gezongen poëzie van C.O.Jellema zijn veelbelovend. Zo schreef Jellema's literair erfgenaam, Gerben Wynia, het volgende:

'Ik ben onder de indruk. Wat jammer dat Jellema dit zelf niet meemaakt: zijn teksten zo toegewijd op muziek gezet. Prachtige arrangementen, die de poëzie van Jellema geheel en al recht doen. Dankzij jouw cd kunnen de gedichten van Jellema 'overwinteren' in het lied'. Ik hoop dat je CD vele geïnteresseerde luisteraars vindt. Jouw zangkunst en Jellema's gedichten verdienen ze.'


JACK W. BENEKER NIEUWE STADSDICHTER VAN DEN HELDER

Op donderdag 27 januari 2011 werd Jack W. Beneker door burgemeester Koen Schuiling geïnstalleerd tot de nieuwe stadsdichter van Den Helder. Na Martin van Kralingen en Joop Leibbrand is hij de derde stadsdichter van deze stad. Voorafgaand aan de installatie trad Beneker op met een selectie van zijn gezongen poëzie. Na de installatie droeg hij zijn eerste stadsgedicht voor.

Stadsgedichten van Jack W. Beneker verschijnen op gezette tijden in het Helders katern van het Noordhollands Dagblad en op de Gemeentepagina in de krant 'Den Helder op zondag'.
Het overzicht van alle tot nu toe verschenen gedichten is te vinden op http://stadsdichterdenhelder.blogspot.com.


EEN LIED VOOR DEN HELDER

Ter gelegenheid van de opening van de nieuwe havenkade in Den Helder werd voor het eerst Een lied voor Den Helder gezongen, uitgevoerd door het 'Nieuwedieper Visserskoor' en het 'Huisduinerkoor' en het Chr.Mannenkoor . Het lied is geschreven en gecomponeerd door Jack W. Beneker. Zie voor de tekst: 'Recensies'.

Ook het Helders Mannenkoor en het Christelijk Mannenkoor hebben het lied in hun repertoire opgenomen

Bij de opening van het nieuwe theater 'De Kampanje' vertolkte het Huisduinerkoor een nieuw lied van Jack W.Beneker, te weten Westenwind


VICTORIEPLEIN op CD AMSTERDAMS LIJFLIED

Eind 2011 verscheen Victorieplein, vertolkt door Jack W. Beneker, op een CD bij het boek 'Amsterdams Lijflied'. Het gezongen gedicht van Ischa Meijer staat op de eerste CD Gedichten Gezongen.


Contact

 • Tel/Fax:
  0223-636701
 • Email:
  info@metaphoremusic.nl
 • Adres:
  Metaphore Music
  Jack W. Beneker
  Jekerstraat 44
  1784 DM Den Helder