2010

NUMMERS:

LIVE UITVOERING:

Voor een 'live'uitvoering van 'Oktober' zie Jack W. Beneker op Youtube.

Link Youtube

MET HET MOMENT IN RUST


Na twee CD's ,waarop werk van verschillende dichters een gezongen uitvoering krijgen, is de derde CD Met het moment in rust geheel gewijd aan de poëzie van C.O.Jellema. De weemoed en het verlangen, waar deze dichter in prachtige taal vorm aan geeft, waren voor Jack W. Beneker een grote inspiratiebron. Dit leidde tot een CD waarop de gedichten van Jellema 'thuiskomen' in de melodieën, arrangementen en zang. Of zoals literair erfgenaam Gerben Wynia schreef: 'die de poëzie van Jellema geheel en al recht doen'. De muziek van Jack W. Beneker kreeg mede vorm door de bijdragen van arrangeur Stefan Terpstra en de medewerking van een aantal toegewijde musici.

 

RECENSIES


Dagblad van het Noorden

De muziek van Beneker houdt het midden tussen kleinkunst en kamermuziek. Zijn zangstem sluit goed aan bij het breekbare levensgevoel dat uit de gedichten van Jellema spreekt.
Het geluid en de structuur van de composities worden ingegeven door het karakter van de poëzie.'Ook wat instrumenten betreft hebben we ons laten leiden door de sfeer en het gevoel van de gedichten'.


Helders weekblad

Het is zijn derde poëtische CD en andermaal is Beneker er met zijn keuze van poëzie,zang en muziek in geslaagd een juweeltje af te leveren.
Je zet zijn CD op, gaat er eens voor zitten en de gevoelvolle verzen van Jellema pakken je meteen.
Beneker weet zelfs de meest verstokte prozaliefhebber tot poëzie te verleiden.


Noordhollands Dagblad

Beneker heeft van deze bijzondere vorm, gezongen gedichten op muziek, zijn specialiteit gemaakt.Er is flink uitgepakt met een strijkkwartet en,net als op de vorige twee CD's,de hulp van pianist/arrangeur Stefan Terpstra.
Het is strelende, klassiek getinte muziek, een sfeer die nergens wordt doorbroken.


Meander (literair e-zine)

Wie aan gezongen poëzie denkt, zal in het algemeen niet direct aan Jellema denken. Des te verrassender is het resultaat, want Jellema blijkt wel degelijk zingbaar.
Toegankelijke melodieën, afwisselende arrangementen, helder opgenomen. En Jack Beneker heeft niet alleen een plezierige stem, zijn tekstbehandeling is voorbeeldig.
Hij stelt zich volledig in dienst van Jellema's poëzie, gaat nergens eigengereid voor staan, maar geeft er toch iets eigens aan In het bijgeleverde tekstboekje van deze voorbeeldig uitgegeven CD staan alle gedichten.

AAN DIT ALBUM WERKTEN MEE:

Stefan Terpstra : piano, accordeon, basgitaar, keyboard, percussie
Mariëtte Laport : cello
Teake Ettema : contrabas
Kees Hanegraaff : hobo
Steffen Snip : klarinet
Jack W. Beneker : zang, akoestische gitaar
Loes Bakker : dwarsfluit

Strijkkwartet : Quartetto Particolare
Sandra Wallner : 1e viool
Ciska Dijkman Dulkes : 2e viool
Manuel Visser : altviool
Mariëtte Laport : cello

Gedichten : C.O.Jellema
Muziek : Jack W. Beneker
Arrangementen : Stefan Terpstra & Jack W. Beneker
Arrangementen strijkkwartet : Stefan Terpstra
Mix & mastering : Steve Phillips